در رشت کجاست

در رشت کجاست

6 + بهترین دیدنی های رشت

about rasht

فهرست  بهترین دیدنی های رشت، خیلی بالابلند است. قدم زدن در کوچه‌پس‌کوچه‌ها، تماشای شیوه زندگی مردم، شنیدن صحبت‌های مردم به زبان گیلکی و فروشنده‌ها در بازار رشت، نگاه کردن به خانه‌ها، لمس قطره‌های باران روی صورت، شب‌گردی دور میدان شهرداری و … تنها بخشی از دیدنی های رشت است که در دل هرکدامشان بازهم جاهای دیدنی دیگری وجود دارد.

خب دیگر بهتر است بیشتر از این دلتان را آب نکنم و برویم سراغ معرفی جاهای دیدنی رشت که در بخش‌هایی از آن تجربه من را هم از تماشای آن‌ها می‌خوانید:

1. امامزاده هاشم رشت، اولین توقفگاه دیدنی مسافران از تهران

بهترین مسیر رفتن به رشت از تهران، جاده قزوین – رشت است. در اواخر این جاده و نزدیکی رشت امامزاده‌ای باصفا به نام امامزاده هاشم وجود دارد که اکثر مسافران برای استراحت یا نماز در آنجا توقف می‌کنند؛ اما باید بدانید امامزاده هاشم فقط یک مکان مذهبی نیست، بلکه جزء اولین جاهای دیدنی رشت است که در شروع سفر به آن برمی‌خورید.

در جوار امامزاده هاشم سفیدرود و پارک سردار جنگل مثل ۲ میزبان ورودی تالارهای فاخر، در حال خوش‌آمدگویی به شما برای ورودتان به شهر زیبای رشت هستند. پس حتماً جلوی امامزاده کمی توقف کنید و از تماشای این جاذبه‌ها لذت ببرید.

آدرس امامزاده هاشم رشت: استان گیلان، رشت، جاده قزوین به رشت، بخش سنگر، دهستان سراوان

2. کاروانسرای عباسی گیلان، صرف غذا در عمارتی تاریخی

اگر قصد دارید از مسیر سفر هم لذت ببرید و عجله‌ای برای رسیدن به رشت ندارید، بهتر است کمی جلوتر از امام‌زاده هاشم توقفی دوباره برای تماشای کاروانسرای عباسی داشته باشید.

در ۳۵ کیلومتری شهر رشت، کاروانسرایی از دوره صفویه به‌جا مانده است که با نام لات یا عباسی شناخته می‌شود. این بنای تاریخی در دوران حمله روس‌ها به کشور، به عنوان پادگانی نظامی کاربرد داشته اما در حال حاضر جایی برای اقامت و پذیرایی از مسافران است. در وسط این کاروانسرا حوضی زیبا و حیاطی مستطیلی وجود دارد که می‌توانید ازآنجا چشم‌اندازی کامل به حجره‌های کاروانسرا داشته باشید. البته در حال حاضر این حجره، بخشی از فضای رستوران سنتی این کاروانسرا هستند.

آدرس کاروانسرای عباسی گیلان: استان گیلان، جاده قزوین-رشت، ۴ کیلومتر بعد از امامزاده هاشم

3. مجموعه میدان شهرداری، گردش حول میدان سرخ ایران

بدون شک، یکی از معروف‌ترین جاهای تفریحی رشت مجموعه میدان شهرداری است. جایی که پاتوق جوانان رشت در شب‌ها است و نبض زنده زندگی شهری است. مجموعه میدان شهرداری از یک‌طرف به سبزه‌میدان و از طرف دیگر به بازار بزرگ رشت می‌رسد؛ اما این بخش درباره معرفی این‌ها نیست.
در این بخش می‌خواهم بگویم وقتی خودم شانس آوردم و در یک عصر بارانی برای اولین بار به این مجموعه رفتم تا ساعت‌ها نمی‌توانستم به هیچ‌چیز دیگری جز بنای عمارت شهرداری، کاخ ساعت، اداره پست و هتل ایران نگاه کنم. این میدان به‌قدری من را میخکوب خودش کرده بودم که تصمیم گرفتم در طول مدت سفرم در رشت، هر جا که هستم، شب‌ها خودم را به میدان شهرداری رشت برسانم و چندساعتی در آن قدم بزنم، از دکه‌های محلی چای بخرم و کنار رشته خوش کار یک شب کاملاً رشتی را برای خودم بسازم.

آدرس مجموعه میدان شهرداری رشت: استان گیلان، رشت، خیابان شریعتی، میدان شهرداری

4. بازار روز رشت، قدم زدن میان عطر ناب خوراکی‌های محلی

امکان ندارد به رشت سفر کنید و سراغ بازار روز این شهر نروید. من که در سفر به رشت، یکی از برنامه‌های ثابت و واجب روزانه‌ام قدم زدن در میدان شهرداری تا بازار و بعد گردش در بازار روز رشت بود. بازاری که به نظر من زنده‌ترین، قشنگ‌ترین و خوش حس‌ترین بازار ایران است. جایی که از یک طرف آن ماهی‌فروشان، برنج‌فروشان، چای‌فروشان و … با لهجه شیرین گیلکی‌شان شما را دعوت به خرید محصولاتشان می‌کنند و از طرفی دیگر سبزی‌های محلی تازه، میوه‌های رنگارنگ و شکلات‌های خوشمزه به شما چشمک می‌زنند. راستی حتماً در سفر به رشت زیتون‌پرورده هم بخرید، حتی اگر دوست ندارید! این یک وظیفه ملی است چون همین چند ماه پیش زیتون‌پرورده گیلان، در فهرست ۱۰۰ غذای برتر گیاهی جهان، رتبه اول را به دست آورد.
بازار روز رشت به بازار روباز هم معروف است این بازار بیش از صدسال قدمت دارد و برخلاف بازارهای محلی دیگر در تمام روزهای سال باز است. من که در سفرم به رشت تا جایی که پاهایم توان راه رفتن داشت و غرفه‌ها باز بودند، از گشتن در این بازار دل نمی‌کندم.

آدرس بازار روز رشت: استان گیلان، رشت، میدان شهرداری، خیابان امام خمینی

5. موزه میرزا کوچک خان جنگلی، تنها شاهد باقی‌مانده از کودکی‌های میرزا

زمانی که من به رشت سفر کردم، بحران کرونا کنترل شده بود اما همچنان شایع بود، به همین خاطر موزه میرزا کوچک خان جنگلی تعطیل بود و من نتوانستم از آن دیدن کنم. این اتفاق حسابی توی ذوقم خورد چون در تحقیقاتم در مورد این موزه متوجه شده بودم که اینجا، خانه‌ای بوده که کودکی میرزا کوچک خان جنگلی را به چشم دیده و درواقع منزل پدری میرزای جنگلی بوده است.

حتی می‌دانستم اگر موزه تعطیل نبود، قرار بود در طبقه اول کتاب‌های مربوط به انقلاب مشروطه، نهضت جنگل و گیلان و در طبقه دوم بخشی از لوازم قدیمی خانه مثل گهواره کودکی‌های میرزا کوچک خان، تلفن، رادیو، دوربین عکاسی و… را ببینم. بعد هم قرار بود به ایوان خانه بروم تا تصاویری از میرزا کوچک خان و دیگر اعضای نهضت جنگل را روی ستون‌ها ببینم.

موزه یا خانه میرزا کوچک خان جنگلی، نماد مبارزات جنگلی‌ها در برابر هجوم و تجاوز خارجی‌ها است. جایی که وقایع تاریخی دوره قاجار را روایت می‌کند و یادآور جنگ با روس‌ها و انگلیس‌ها است. پس حالا که موزه باز است، شما از بخت خوبتان استفاده کنید و تماشای موزه را از دست ندهید.

آدرس موزه میرزا کوچک خان جنگلی: استان گیلان، رشت، محله استادسرا

6. آرامستان سلیمان داراب، جایی برای ادای دین به بزرگان ایران

در مقدمه این مقاله گفتم که شهر رشت زادگاه اشخاص بزرگ و تأثیرگذاری در تاریخ ایران بوده است. به نظر من ادای دین به این مشاهیر و رفتن بر سر مزار آن‌ها، ارزش سفر به رشت را چند برابر می‌کند.

اگر فرصت این کار را دارید می‌توانید به قبرستان سلیمان داراب رشت بروید که مشاهیر زیادی از جمله میرزا کوچک خان جنگلی، شیون فومنی شاعر شهیر گلانی، ابراهیم فخرایی (روزنامه‌نگار، وکیل و پژوهنده) و میرزا حسین‌خان کسمایی (شاعر، نویسنده و نقاش) را در دل خود جای داده است.

آدرس آرامستان سلیمان داراب: استان گیلان، رشت، محله سلیمان داراب

پست ها